2013. július 14., vasárnap

Ültetési rend

A nagyobb létszámú esküvői vacsorák, fogadások esetében mindenképpen érdemes elgondolkodni ültetési rend készítésén, mellyel megkönnyítjük a vendégek dolgát. Családiasabb körű esküvőkön is jó döntés lehet az előre kitalált ülésrend, de nem olyan lényeges, hiszen kisebb létszám esetén átláthatóbb a násznép.

Természetesen egy jól átgondolt ültetési rend elkészítése időbe telik, de sokszorosan megéri a ráfordított energiát, hiszen mindenki jól fogja magát érezni az asztaltársaságban.
A menyasszony és a vőlegény családjának kevert vagy éppen külön-külön való leültetése mellett és ellen is szólnak jó érvek, de ki-ki ismerve saját családját, valószínűleg könnyen dönt ebben a kérdésben.. :-)
Azt azonban mindenképpen érdemes szem előtt tartani, hogy az egyedülállókat, a kisgyerekeseket és az idősebb korosztályt érdemes egymás közelébe ültetni, még akkor is, ha esetleg nem ismerik egymást.

A bejárathoz kitett ültetési rend segíti a vendégeket a helyük mielőbbi megtalálásában, így gyorsabban elfoglalhatja mindenki az őt megillető helyet. Elegáns megoldás ez azért is, mert így mindenkit megkímélhetünk a hosszas keresgéléstől egy ismeretlenekkel teli teremben.
Az asztalokat érdemes névvel vagy számmal ellátni, amennyiben a 70-80 főt meghaladja a násznép létszáma. Az ültetési rendre kérhettek egy terem "alaprajzot", melyen az asztalokat is jelölitek, így még egyszerűbb a helyek elfoglalása. Az asztalokra kitett asztalszámok további tájékoztatást adnak a vendégeknek, amíg meg nem pillantják a helyüket jelző ültetőkártyákat.

Átmeneti megoldás a szigorú ültetési rend és a teljesen szabad választás meghagyása között, ha csupán asztalok szerint osztjátok szét a vendégeket, de az asztalon belül mindenki a neki tetsző helyet foglalhatja el. Így nem maradnak üres helyek, hiszen mindenki tudja, melyik az ő asztala, ugyanakkor a választás, pontosan ki mellé ül le a vendég, szabad.

Az ültetési rendeket különböző méretben készítjük el, az igényekhez, a hely adottságaihoz igazodva. A meghívóval és a dekorációval minden esetben egyeztetve tervezzük meg az ültetési rendet, így harmóniában maradnak a különböző esküvői kiegészítők egymással.




Pramon Card esküvői meghívó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése